ACTUEEL

Kort geding diëtisten op 12 maart

Het kort geding dat de diëtisten tegen minister Edith Schippers hebben aangespannen, dient op maandag 12 maart in Den Haag. Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) maandag bekend.

De NVD kondigde twee weken geleden aan de minister van Volksgezondheid te dagen omdat bezuinigingen onverwacht grote gevolgen hebben voor de diëtisten en patiënten. De vergoeding voor een bezoek is dit jaar uit het basispakket verdwenen en sindsdien is het aantal consulten met de helft gedaald. Ook ernstig zieke mensen laten de diëtist nu noodgedwongen links liggen.

Patiënt de dupe

Volgens de NVD kost dit uiteindelijk alleen maar meer geld. Mensen die geen goed voedingsadvies krijgen, belanden uiteindelijk vaker bij de huisarts of zelfs in een zieken- of verpleeghuis, aldus de vereniging.

Verwachting

De minister had vooraf verwacht dat zorgverzekeraars een vergoeding zouden opnemen in een aanvullende verzekering. Nu dit nauwelijks is gebeurd, willen de diëtisten dat de rechter de maatregel opschort of op zijn minst een overgangsregeling instelt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top