ACTUEEL

Financiering nieuwbouw ADRZ opgeschoven

De definitieve financiering van de nieuwbouw van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) laat nog enkele weken op zich wachten. Dat meldt Omroep Zeeland op basis van verklaringen van een woordvoerder van het ziekenhuis.

Volgens het ADRZ zijn de plannen voor de nieuwbouw ambitieus en daarom is er een paar weken extra nodig om de financiering rond te krijgen. De raad van bestuur en de raad van toezicht van het ziekenhuis zitten dinsdagavond om de tafel. Ze praten over de financiering en over het indienen van het voorontwerp van de nieuwbouw bij de gemeente Vlissingen.

Vervanging

Het nieuw te bouwen ziekenhuis dient ter vervanging van het verouderde ziekenhuis Walcheren in Vlissingen en komt op de grens van de gemeenten Vlissingen en Middelburg te liggen. Het ADRZ wil in het nieuwe ziekenhuis  laagcomplexe, planbare behandelingen gaan uitvoeren. De complexe zorg en spoedeisende hulp worden geconcentreerd in Goes.

Investeerder

Medio februari maakte recreatieondernemer Henk van Koeveringe van Roompot Vakanties bekend te willen investeren in de nieuwbouw. Voor de nieuwbouw is naar schatting 40 miljoen euro nodig. Van Koeveringe verwacht dat de benodigde contracten voor de zomer ondertekend kunnen worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top