ACTUEEL

Helene Wüst verlaat Vilans voor IJsselheem

Helene Wüst verlaat Vilans voor IJsselheem

Helene Wüst wordt per 1 juli 2012 bestuurder bij Woonzorgconcern IJsselheem. Zij volgt Henk Foekens op die 30 mei met pensioen gaat. Wüst was bijna vijf jaar lid van de raad van bestuur bij Vilans, Kenniscentrum langdurende zorg.

Helene Wüst

Wüst volgt met deze overstap haar persoonlijke drijfveer om dichter bij het zorgproces voor ouderen te staan. Wüst studeerde rechten aan de universiteit van Utrecht. Zij werkte onder meer als senior consultant bij Andersson Elffers Felix en was 4 jaar regiodirecteur bij Vivium, organisatie die in Gooi en Vechtstreek woonzorg, verpleeghuiszorg en diverse vormen van thuiszorg aanbiedt. Op dit moment is zij lid van de raad van toezicht bij Amsta en bij Steinmetz de Compaan.

Volgens Vilans heeft Wüst samen met bestuursvoorzitter Henk Nies Vilans opgebouwd en gevormd tot een moderne kennisorganisatie waar co-creatie en bedrijfsmatig werken leidend zijn. Nies: “Helene was van grote betekenis voor de organisatieontwikkeling van Vilans. Ze heeft voortdurend gehamerd op het resultaat voor de klant als leidend principe. Dat deed ze op een eigen, inspirerende en verfrissende manier. Dat heeft ons veel heeft gebracht. We gaan op zoek naar een goede opvolger.”  

Henk Foekens

Elly van der Bijl, voorzitter raad van toezicht IJsselheem: “Henk Foekens is een bijzonder competente, betrokken en integere bestuurder. Iemand die in turbulente tijden een kwalitatief hoogwaardige zorg- en verpleegorganisatie in de regio Kampen, Zwartewaterland en later ook Zwolle wist te ontwikkelen en te behouden. Hij laat daarmee een mooie organisatie na.’

Woonzorgconcern IJsselheem

Woonzorgconcern IJsselheem biedt wonen, zorg en welzijn vanuit veertien locaties in Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. De organisatie is gespecialiseerd in ouderenzorg. IJsselheem streeft ervnaar dat de cliënt, met de ondersteuning die IJsselheem biedt, kan blijven wonen in de eigen woonomgeving. Zo kan de bestaande levenswijze van de cliënt zoveel mogelijk worden voortgezet.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

9 augustus 2012


ik wil je even mededelen dat de man van de maarlenhof afd TD te vroeg naar huis gaat is dit normaal

Top