ACTUEEL

Tegenstander griepprik voor de rechter

Huisarts Hans van der Linde moet woensdag 28 maart voor de rechter verschijnen in de zaak die tegen hem is aangespannen door minister Schippers van Volksgezondheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van der Linde had gezegd dat de minister en het RIVM zich schuldig hadden gemaakt aan belangenverstrengeling bij de griepvaccinaties.

Topman Roel Coutinho van het RIVM, de rijksinstelling die over de griepprikken gaat, werkt als deeltijdhoogleraar samen met farmaceutische bedrijven. Van der Linde heeft hem beticht van belangenverstrengeling.

Petitie

De huisarts twijfelt al jaren aan het medisch nut van de griepprik, die de overheid gratis aan grote groepen Nederlanders beschikbaar stelt. Volgens de huisarts hebben ongeveer 6000 mensen een petitie getekend waarin er bij minister Schippers op aan wordt gedrongen om dit proces af te blazen. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Schulte

21 maart 2012

Ook als groot voorstander van de griepprik wens ik deze man toch veel succes. De actie van het RIVM moet worden bestraft.

Esther

22 maart 2012

Dapper van deze huisarts om de strijd aan te gaan tegen deze machtige farmaceutische industrie en hun 'maffia praktijken'. Ik ben het met hem eens.

Anoniem

23 maart 2012

go get them Hans........

Top