ACTUEEL

Albert Arp wordt voorzitter bestuur St. Jansdal

Albert Arp wordt voorzitter bestuur St. Jansdal

Albert Arp, voorzitter raad van bestuur Beweging 3.0 legt zijn functie per 1 juli neer. Hij wordt voorzitter raad van bestuur van het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk. Dat heeft zorgorganisatie Beweging 3.0 dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Albert Arp

Albert Arp is twaalf jaar in dienst geweest bij Beweging 3.0 waarvan zeven jaar in de directievoering. De organisatie een succesvol een focuskoers doorgevoerd onder het thema Terug naar de Eenvoud. “Onder zijn verantwoordelijkheid is, met een moderne visie op zorg en bedrijfsvoering, de organisatie sterker gemaakt. Albert Arp bracht een nieuwe balans tussen de ziel van zorg én zakelijkheid”, zo meldt de organisatie.

Opvolging

Voorzitter van de raad van commissarissen, Gideon Alewijnse, zegt: ‘Wij betreuren zijn besluit. Het is nooit een goed moment en wij vinden het erg jammer, anderzijds, Beweging 3.0 staat er sterker voor. Wij hadden Albert Arp graag langer als voorzitter gehad maar respecteren zijn besluit om deze mooie kans in de ziekenhuiswereld aan te gaan. De ziekenhuizen gaan een turbulente en uitdagende tijd tegemoet en daar kan Albert Arp een goede rol invullen.”

De raad van commissarissen is inmiddels een procedure gestart om de vacature in te vullen die ontstaat met het vertrek van Arp.

St. Jansdal

Het St Jansdal is een middelgroot christelijk ziekenhuis in Harderwijk met ongeveer 1.850 medewerkers, 350 vrijwilligers en 120 specialisten.

Beweging 3.0

Zorgorganisatie Beweging 3.0 heeft zo’n 3.600 mede-werkers en 1.600 vrijwilligers en biedt zorg vanuit tien woonzorgcentra en vijf verpleeghuizen, verpleeghuis-dependances, diverse thuiszorglocaties, dagcentra en steunpunten in de regio.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top