ACTUEEL

Bemiddeling in ruzie rond griepprik faalt

De ruzie tussen huisarts Hans van der Linde en RIVM-directeur Roel Coutinho over de griepprik duurt voort. Een bemiddelingspoging door de rechter in Middelburg is op woensdag 28 maart mislukt, zo meldt de NOS.

De huisarts heeft al lang grote twijfels over het nut van de griepprik en publiceert daar regelmatig over. Van der Linde beschuldigde Coutinho eind oktober in verschillende programma's van belangenverstrengeling. Van der Linde verwijt Coutinho dat hij als adviseur van de overheid op het gebied van griepvaccinaties ook banden heeft met farmaceutische industrie. In de ogen van het ministerie van VWS en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt deze aantijging neer op smaad, waarop ze Van der Linde voor de rechter daagden.

Verzoening

De rechter probeerde beide partijen te verzoenen, maar Van der Linde voelt daar uiteindelijk niet voor. De afgelopen maanden is al een paar keer gesproken over een mogelijke verzoening. Van der Linde heeft het ministerie twee weken geleden nog een voorstel gedaan, maar daar is volgens hem niet op gereageerd. De rechter doet op 23 mei uitspraak.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top