ACTUEEL

Keith Bakker niet in beroep tegen vonnis

Verslavingsgoeroe Keith Bakker gaat toch niet in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in Amsterdam. Bakker werd 20 april 2012 veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor het seksueel misbruik van zeven meisjes en jonge vrouwen. In een aantal gevallen is volgens de rechtbank sprake geweest van verkrachting.

Bakker wilde tegen het vonnis in beroep gaan, maar nu komt hij daarop terug. In een verklaring die op zijn website is te lezen. Bakker: “Ik heb ten diepste spijt van een groot aantal feiten waarvoor aanklachten tegen mij is ingediend en waarvoor ik nu ben veroordeeld. In mijn rol als fulltime 24/7 dienstverlener heb ik kwetsbare grenzen overschreden met cliënten die aan mijn zorg waren toevertrouwd. Daarvoor passen voor een belangrijk deel de door de rechtbank opgelegde straf en bovenal door mij betuigde en zeer gemeende excuses aan de slachtoffers en hun dierbaren. (…) Na een korte periode van bezinning en het na het bestuderen  van de argumentatie van de rechtbank ben ik nu tot de overweging gekomen dat ik de zaak moet laten rusten en zal ik geen hoger beroep aantekenen.”

Tekortkomingen

Bakker wil in de gevangenis werken aan zijn tekortkomingen “om als een beter mens, man en vader nadien de maatschappij weer te betreden.” Naast zijn gevangenisstraf moet Bakkker mag Bakker de komende tien jaar zijn beroep als hulpverlener niet uitoefenen. Ook moet hij drie slachtoffers 5000 Euro smartengeld betalen.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top