ACTUEEL

Jan Willem Buyser nieuw lid rvc ’s Heeren Loo

Jan Willem Buyser treedt toe tot de Raad van Commissarissen van de 's Heeren Loo Zorggroep. Hij zal met ingang van het tweede kwartaal van 2013 commissaris Ben Posthumus volledig vervangen die dan zijn maximale toezichthoudende termijn bij de zorginstelling bereikt.

Met de komst van Jan Willem Buyser verzekert de 's Heeren Loo Zorggroep zich van toezichthoudende expertise op het dossier vastgoed. Buyser studeerde civiele bedrijfskunde aan de TU in Delft. Hij deed uitgebreid ervaring in strategie en regie van complexe huisvestingstrajecten voor grote organisaties in meerdere sectoren van de samenleving in binnen- en buitenland. Daarnaast was hij docent bij zowel de TU Eindhoven als het IBO in Zeist. De laatste vijftien jaar was hij bij meerdere zorginstellingen op bestuurlijk niveau verantwoordelijk voor het formuleren en implementeren van huisvestingsbeleid.

Vastgoed

Volgens Harm Bruins Slot, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de 's Heeren Loo Zorggroep, is vastgoed tegenwoordig een zeer belangrijk thema voor zorginstellingen. "De overheid maakt hen in toenemende mate verantwoordelijk voor onderhoud en exploitatie van eigen gebouwen. Daardoor nemen de financiële risico's enorm toe. Dan is het van cruciaal belang dat zowel in de Raad van Bestuur als bij de toezichthouder voldoende expertise op dit dossier aanwezig is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top