ACTUEEL

OM vervolgt ex-neuroloog voor vijf misdrijven

De Enschedese ex-neuroloog Jansen Steur moet zich voor de rechtbank in Almelo verantwoorden op verdenking van het plegen van een vijftal misdrijven. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit afgelopen weekend via een persbericht bekend gemaakt. Dat meldt letselschadespecialist Yme Drost.

Het OM legt hem verduistering, diefstal van medicijnen en het vervalsen van onderzoeksresultaten ten laste gelegd. Daarnaast wordt de neuroloog verdacht van het opzettelijk in hulpeloze toestand brengen en laten van patiënten, evenals het opzettelijk benadelen van de gezondheid van patiënten met (zwaar) lichamelijk letsel en mogelijk zelfs de dood tot gevolg. Op deze delicten staan gevangenisstraffen variërend van twee tot zes jaar.

Fouten

Jansen Steur werkte van 1998 tot 2004 bij het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Tientallen patiënten kregen ten onrechte van de neuroloog te horen dat zij ongeneeslijk ziek waren. De neuroloog stal ook verslavende medicijnen uit het ziekenhuis voor eigen gebruik.

Bijeenkomst slachtoffers

Het OM houdt op 1 juni, samen met het expertisecentrum medische zaken (EMZ) van het Openbaar Ministerie, twee besloten voorlichtingsbijeenkomsten voor de slachtoffers die aangifte hebben gedaan. Ook vinden er die dag een aantal individuele gesprekken met slachtoffers plaats. Dit in aanloop op de regiezitting en het nog uit te voeren aanvullend onderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top