ACTUEEL

OM gaat omstreden neuroloog vervolgen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo gaat de omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur strafrechtelijk vervolgen. Dat maakte persofficier Barbara van Heerde woensdag bekend.

Doorspitten

De voormalig specialist van Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede zou jarenlang verkeerde diagnoses hebben gesteld. Wat de ex-neuroloog ten laste wordt gelegd, is nog onduidelijk. “Medisch specialisten zijn bezig met het doorspitten van tientallen dossiers”,aldus Van Heerde. “Het kost nogal wat tijd om exact in kaart te brengen welk leed en blijvende schade het gevolg zijn van het verkeerd handelen.” In een informerend gesprek heeft het OM enkele tientallen slachtoffers op de hoogte gesteld van het verdere verloop van de zaak. “We willen uitleggen waarom het zo lang duurt”, aldus Van Heerde. “Het is zelfs denkbaar dat de zaak pas in 2012 voor de rechter komt.’’

Tuchtprocedure

Letselschadespecialist Yme Drost, die enkele tientallen patiënten vertegenwoordigt, kondigde woensdag aan een zaak bij het tuchtcollege aan te spannen. Drost reageert daarmee op nieuws dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geen mogelijkheid ziet voor een tuchtprocedure. De letselschadespecialist vreest dat de ex-neuroloog eind 2013 weer aan de slag kan, als de verjaringstermijn voor een tuchtprocedure is verlopen. De ex-neuroloog werkte van 1990 tot 2004 in Enschede.

Polen

Volgens een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Jansen Steur zich enkele jaren geleden laten schrappen uit het BIG-register en was hij daarmee geen bevoegd arts meer. Desondanks kon hij gewoon aan het werk in Duitsland. Drost onthulde woensdag dat de ex-neuroloog ook in Polen werkte. Het is onduidelijk in welke periode dat was.(ANP/Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

26 mei 2011

Jansen Steur mogelijk pas in 2012 voor de rechter....volgens het Openbaar MInisterie. Intussen kan Jansen Steur naar believen nog meer medische fouten en slachtoffers maken in Europa en elders in de wereld, ondanks zijn jarenlange disfunctioneren.
Artsen staan boven de wet, mede dankzij hun relaties met juristen, officieren van justitie, rechters, oa gesmeed tijdens hun studietijd, zie boek Metta de Noo.
De jarenlange immuniteit van artsen voor daadkrachtige wettelijke vervolging toont aan dat patienten vogelvrij zijn.
Dit is de les uit Jansen-Steur, de Bruin, Reijnen, Heintjes en alle voor patienten onbekende disfunctionerende artsen, die wel bekend zijn bij de collegae.
Ter herinnering: Zorgvisie april 2009 vermeldt de uitspraak van vice-voorzitter van Hulsteijn van de Orde van Medisch Specialitsen dat één op de twintig specialisten disfunctioneert, ongeveer 1000 artsen.
Over huisartsen is vrijwel niets bekend.....

Top