ACTUEEL

Slachtoffer Bolderkar-zaak eist schadevergoeding

Een vrouw die twintig jaar geleden als peuter uit huis werd geplaatst naar aanleiding van de geruchtmakende Bolkerkar-affaire, dient een schadeclaim in bij de Staat. Dat heeft haar advocaat Dirk Vermaat dinsdag  bevestigd.

Veertien slachtoffers omstreden 'poppenmethode'

Veertien kinderen die naar het medisch kinderdagverblijf De Bolderkar in Vlaardingen gingen, werden eind jaren tachtig uit huis gehaald. Medewerkers beschuldigden hun ouders van incest op grond van een omstreden methode met poppen. Geen van de ouders werd veroordeeld. De nu vijfentwintigjarige Elise Watts vertelt haar verhaal in een documentaire dieRTV Rijnmond donderdag uitzendt.

Schadeclaim vanwege trauma

Volgens advocaat Vermaat is Watts getraumatiseerd door de gebeurtenissen. “Ze heeft nog heel vaak herinneringen en is ook onder behandeling geweest.” Volgens hem gaat het Watts vooral om erkenning. Hoe hoog de schadeclaim uitvalt weet hij nog niet, maar “het gaat niet over tonnen”.

Advocaat wil liever schikking met Staat

De advocaat zou het goed vinden als het niet tot een rechtszaak komt, maar dat de Staat haar fouten erkent en tot een schikking wil komen. Daarnaast wil hij een claim indienen bij de organisatie die juridisch aansprakelijk is voor De Bolderkar.

Bekentenis vader onder druk

Vermaat heeft de vader van Watts vertegenwoordigd, die incest had bekend. Dat deed hij om zo snel mogelijk psychische hulp te kunnen krijgen, verklaarde hij destijds. Bovendien zou de politie hem minder straf hebben beloofd als hij bekende. De rechtbank heeft de vader in 1989 vrijgesproken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top