ACTUEEL

Kamer zet druk op Schippers en Eyeworks

De Tweede Kamer wil dat het kabinet er alles aan doet om er voor te zorgen dat de beelden die televisieproducent Eyeworks mogelijk nog heeft van de opnamen op de spoedeisende hulp van het VUmc worden vernietigd. Ook moet minister Edith Schippers ervoor zorgen dat het VUmc Eyeworks geen 188.000 euro betaalt of het terugkrijgt als het al is betaald.

Een ruime meerderheid in de Kamer stemde dinsdag voor moties die Schippers hiertoe oproepen. De minister had de moties vorige week ontraden omdat ze niet de mogelijkheid heeft om de twee wensen van de Kamer af te dwingen. De Kamer wil ook dat opnames op een intensive care en in ambulances te allen tijde onmogelijk worden gemaakt. Schippers zei dat dat al het geval is.

Snelle reactie

SP-Kamerlid Renske Leijten, die alle moties had ingediend, zei meteen na de stemming dat ze zo snel mogelijk een reactie wil van Schippers. De Kamer debatteerde vorige week met Schippers over het televisieprogramma dat Eyeworks en op de intensive care van het VUmc had gemaakt. Na één aflevering werd het programma gestopt vanwege de kritiek.

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen. Eyeworks en VUmc worden daarin verdacht van het schenden van het medisch beroepsgeheim. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top