ACTUEEL

Nieuwe raad van toezicht LangeLand Ziekenhuis

Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer heeft een nieuwe raad van toezicht onder voorzitterschap van Marianne Luyer. De andere leden van de rvt zijn Maarten le Clerq, Rein Jan Hoekstra, Lucas Kingma. Luigi van Leeuwen en Bram Munnik. De aanstelling van de nieuwe raad van toezicht betekent dat het ziekenhuis afscheid heeft genomen van de leden van de voormalige rvt onder het voorzitterschap van Jacqueline Rijsdijk.

Marianne Luyer is lid van diverse raden van toezicht en Advies, fractievoorzitter van het CDA Flevoland en directeur-eigenaar van MLI Intermanagement, dat diensten verleent op het gebied van verandermanagement, proces- en interim-management. Maarten le Clercq is naast lid raad van toezicht van het LangeLand Ziekenhuis, lid van diverse raden van toezicht in de medische sector. Hiervoor is hij lid geweest van de raad van bestuur binnen het LUMC en UMCU.

CDA

Rein Jan Hoekstra is jurist en topambtenaar. Hij bekleedde als CDA-lid de functies van lid Raad van State, secretaris generaal en informateur. Tegenwoordig is hij voorzitter Stichtingsbestuur Academie voor wetgeving en voorzitter Hoofdcommissie van Overleg Koninklijke Hofhouding. Lucas Kingma is in zijn functie als radioloog werkzaam geweest als manager, hoofd en opleider bij het Academisch Ziekenhuis Groningen en Medisch Centrum Haaglanden. Nu is hij hoofd en opleider van de afdeling Radiologie UMCG.

Luigi van Leeuwen was burgemeester van Capelle aan de IJssel, Zoetermeer en waarnemend burgemeester van Wassenaar en bekleedde tal van openbare functies. Bram Munnik heeft Bestuurskunde gestudeerd  en heeft een MBA opleiding aan de Universiteit van Nyenrode behaald. Hij heeft 25 jaar ervaring op het gebied van financieel- en treasury management in de zorgsector.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top