ACTUEEL

Tientallen schades ex-neuroloog uitgekeerd

Tientallen patiënten van de omstreden ex-neuroloog Jansen Steur hebben een schadevergoeding gekregen. Het gaat om bedragen die variëren van enkele honderden euro’s tot een som van 280.000 euro.

Letstelschadespecialist Yme Drost zei maandag naar aanleiding van een artikel in het AD dat 80 mensen die hij bijstaat, een schadevergoeding hebben gekregen van het Medisch Spectrum Twente. Hij staat nog eens 25 mensen bij voor wie de schadeafwikkeling nog loopt. Ook zagen enkele tientallen mensen af van een civiele claim.

Vervolging

Eind mei maakte het Openbaar Ministeriein Almelo bekend dat het Jansen Steur gaat vervolgen, omdat hij jarenlang verkeerde diagnoses zou hebben gesteld.

Volgens Drost kreeg een man 280.000 euro uitgekeerd, omdat hij een jaar lang een verkeerde diagnose kreeg. De neuroloog zou hem hebben verteld dat hij leed aan ms, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Maar in werkelijkheid ging het om een beginnende dwarslaesie, aldus Drost. "Hij is rolstoelafhankelijk geworden. Als hij direct een goede diagnose had gekregen, was dat mogelijk niet het geval geweest." Drost zei dat de hoogtes van de uitgekeerde bedragen uiteindelijk gemiddeld genomen meevallen. "Dat komt met name omdat het gaat om oudere mensen."

De letselschadespecialist zegt dat veel mensen de zaak nog niet achter zich hebben kunnen laten. "Dat kan pas als J. zich voor de rechter heeft moeten verantwoorden. Ze zitten nog vol vragen. Waarom heeft deze arts dit gedaan? Wat waren zijn motieven?" (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top