ACTUEEL

Mirjam Mol-Arts wordt bestuursvoorzitter MSD Oss

Joep Pluymen draagt zijn functie als bestuursvoorzitter MSD Oss per 1 september over aan Mirjam Mol-Arts. Mol-Arts combineert de voorzittersrol binnen MSD Oss met haar verantwoordelijkheden binnen het Development Center.

Mirjam Mol-Arts 

Mirjam Mol-Arts heeft ruim twintig jaar ervaring in de farmaceutische industrie. Ze is cum laude afgestudeerd in Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en werkte in diverse ziekenhuizen in Nederland. In 1997 trad Mirjam bij Organon in dienst als Clinical Development Director. Onder MSD was ze hoofd van de Women’s Health en Endocrine Franchise voor Merck Research Laboratories. In juni 2011 kreeg zij de leiding over het nieuwe MSD Development Center in Oss, een R&D-afdeling die zich met name richt op geneesmiddelenontwikkeling voor opkomende landen.

Joep Pluymen

Joep Pluymen is in november 2010 tot bestuursvoorzitter benoemd en heeft MSD Oss, het voormalige Organon, geleid in een tijd van grote veranderingen. Onder zijn leiding werden de productieafdelingen efficiënter gemaakt. Ook werden alle ondersteunende afdelingen gereorganiseerd en geïntegreerd binnen MSD.

Met Plan B werd op 1 juli 2011 het MSD Development Center Oss opgericht, waardoor de R&D functie van voormalig Organon een nieuwe rol kreeg binnen het wereldwijde netwerk van MSD. Het nieuwe Development Center richt zich met name op de ontwikkeling van producten voor de opkomende landen. Ook is in februari 2012 het Life Sciences Park in Oss van start gegaan.

Joep Pluymen: “Inmiddels heeft het Development Center een erg goede start gemaakt, stijgen de productievolumes, zijn kosten significant gedaald en wordt er weer fors geïnvesteerd in Oss, dit jaar ongeveer 110 miljoen euro. Het is een mooi moment om afscheid te nemen".

Pluymen als commissaris

Joep Pluymen wordt per 1 september benoemd tot commissaris van MSD BV. De Raad van Commissarissen van MSD BV oefent ook het toezicht uit op de vennootschappen van MSD in Oss.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top