ACTUEEL

Behandelaars Europsyche willen hun geld zien

Behandelaars Europsyche willen hun geld zien

Lopende dossiers afhandelen en het werk dat is verricht alsnog laten vergoeden door de zorgverzekeraars. Dat willen de behandelaars die onder het failliete Europsyche vielen. Woensdag voeren ze actie op het Binnenhof in Den Haag voorafgaand aan overleg in de Tweede Kamer over de kwestie.

Volgens de Stichting Cliënten en Therapeuten Belangen zijn 10.000 cliënten aan hun lot overgelaten en wachten 1200 behandelaars al maanden op uitbetaling voor het werk dat ze de afgelopen jaren hebben gedaan.

Faillissement Europsyche

Europsyche ging begin deze maand failliet, nadat verzekeraars waren gestopt met het uitkeren van declaraties. De stichting, die patiënten en hulpverleners bij elkaar brengt, had veel zorg gedeclareerd die niet wordt vergoed.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid meldde de Kamer voorafgaand aan het overleg dat door het omvallen van Europsyche een aantal lacunes in de regelgeving duidelijk zijn geworden. Ze gaat aan de slag om die gaten te repareren. Schippers stelde verder dat de zorgverzekeraars goed werk hebben gedaan door nauwlettend te controleren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top