ACTUEEL

Ex-topman OZG krijgt drie jaar salaris aangevuld

Ex-directeur Jan Cooijmans van de noodlijdende Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in Winschoten en Delfzijl krijgt zijn inkomen drie jaar lang aangevuld tot het salaris dat hij als ziekenhuisdirecteur verdiende. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Wachtgeldregeling

Cooijmans, die vorig jaar vrijwillig is vertrokken, heeft deze wachtgeldregeling in 2008 bedongen bij de raad van toezicht. Dat was in de periode dat het Lucas Ziekenhuis in Winschoten fuseerde met het Delfzicht in Delfzijl. Cooijmans zou de eerste drie jaar bestuursvoorzitter zijn van het fusie-ziekenhuis. Daarna zou Paul van der Wijk, de topman van het Delfzicht, hem opvolgen. Van der Wijk vertrok echter in 2009 naar het Martini Ziekenhuis.

Salaris

Cooijmans zegt in het DvhN dat een aanvulling op zijn huidige salaris amper nog nodig is. Met zijn huidige baan als interim-manager bij de gemeente de Marne en diverse andere werkzaamheden verdient hij naar eigen zeggen bijna evenveel als zijn toenmalige salaris als ziekenhuisdirecteur. Hij verdiende toen zo’n 183.000 euro bruto per jaar.

De OZG leed in 2010 een verlies van 2,7 miljoen euro en schreef in 2011 zo’n 3,7 miljoen euro in rode cijfers.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

9 juli 2012

Ik dacht dat mismanagment gestraft werd in plaats van beloond........

Top