ACTUEEL

Patiënten MC Biltstraat blijken hiv-vrij

Patiënten MC Biltstraat blijken hiv-vrij

Bij de 543 patiënten van de kliniek Medisch Centrum Biltstraat in Utrecht die zich hebben laten testen op hiv of hepatitis B of C zijn geen virusbesmettingen gevonden. Dat meldt De Utrechtse Internet Courant. De kliniek riep patiënten die tussen januari en maart waren behandeld op voor onderzoek, omdat de tijdens de operaties gebruikte instrumenten waren mogelijk niet volgens de regels gereinigd.

Leo Querido, secretaris van de raad van bestuur van MC Biltstraat: “Er bestond een zeer kleine kans dat patiënten een via bloed overdraagbare ziekte hebben opgelopen. Om alle ongerustheid weg te nemen, zijn we dit onderzoek gestart.” Hij verwacht niet dat veel van de overige 333 patiënten zich nog laat testen. In totaal had de kliniek 876 mensen opgeroepen voor onderzoek.

Besmettingsgevaar

Eind maart sloot de kliniek op last van de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) de operatiekamers, omdat onder meer de hygiëne niet op orde was. Een week later mochten deze weer open nadat de kliniek extra maatregelen had genomen om de zaken weer op orde te krijgen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid liet op 2 juli in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de kliniek weer voldoet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg. Onder toezicht van de inspectie zijn de procedures voor sterilisatie van de instrumenten aangescherpt, schrijft de minister. De IGZ houdt nog steeds toezicht, en ook op het bloedonderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top