ACTUEEL

Sluiting dreigt voor woonzorgcentrum De Olmenhof

Woonzorgcentrum De Olmenhof moet de deuren sluiten wanneer de maatregelen en bezuinigingen in de langdurige zorg uit het Lente-akkoord daadwerkelijk worden doorgevoerd. Deze conclusie heeft Brentano Amstelveen, de stichting waartoe De Olmenhof behoort, getrokken.

Bewoners en medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd. Frans van Rijn, lid van de raad van bestuur van Brentano: “Hoewel we pas meer zekerheid hebben over deze maatregelen en bezuinigingen na de verkiezingen, Prinsjesdag en coalitievorming, is het voor ons noodzakelijk om nu al de betrokkenen te informeren over de eventuele gevolgen. Die kunnen ingrijpend zijn. Voor ons is duidelijk dat als dit allemaal doorgaat onze organisatie moet inkrimpen. Sluiting van De Olmenhof is dan één van de scenario’s.”

Bezuiniging

De bezuiniging omvat 100 miljoen euro voor de langdurige zorg en wordt gerealiseerd door vanaf januari 2013 te stoppen met het afgeven van indicaties voor de zorgzwaartepakketten 1, 2 en 3, de zogenoemde lichte ZZP’s. Veel senioren blijven dan thuis en zijn afhankelijk van mantelzorg en thuiszorg.

Leegstand

Gevolgen voor woonzorgorganisaties als Brentano zijn minder budget en leegstand op locaties. ‘Door intern de krachten te bundelen, kunnen wij onze kwaliteit van zorg en dienstverlening  blijven garanderen. Maar vooral voor de bewoners van De Olmenhof zou dit een bittere pil zijn. Het was de bedoeling dat zij volgend jaar hun intrek zouden nemen in nieuwe en moderne appartementen. Of dit doorgaat, is nu volkomen onduidelijk,’ aldus Van Rijn.

Stichting Brentano

Stichting Brentano Amstelveen, organisatie voor ouderenzorg, beschikt over vijf locaties, thuiszorg, aanleunwoningen en een serviceflat. De organisatie is meer dan veertig jaar actief in de gemeente. In 2011 fuseerde Brentano met woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld en werd de nieuwe locatie Belmonte geopend. Voor locatie De Olmenhof waren vergaande nieuwbouwplannen ontwikkeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top