ACTUEEL

DGV geeft tips voor medicatieveiligheid

Het Nederlands instituut voor verantwoord medicijngebruik DGV heeft zeven handreikingen ontwikkeld voor verbetering van medicatieveiligheid. De handreikingen zijn bedoeld voor de verpleging, verzorging en thuiszorg.

Knelpunten signaleren en verbeteren

Uit risicoanalyses van DGV en branchevereniging ActiZ blijkt dat er behoefte is aan praktische adviezen voor verbetering van medicatieveiligheid. DGV brengt nu zeven handreikingen als hulpmiddel bij het signaleren en verbeteren van knelpunten. De handreikingen zijn procesgericht of behandelen farmaceutisch inhoudelijke onderwerpen. Met behulp van een stappenplan kan het medicatieproces verbeterd worden. Elke stap bevat tips, mogelijke valkuilen en praktijkgerichte informatie. ActiZ, Zorg voor Beter en Vilans zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling.

Gericht op proces en inhoud

De procesmatige handreikingen betreffen de overdracht van medicatiegegevens, verbetermethodiek medicatieveiligheid en geautomatiseerde geneesmiddelendistributie. Farmaceutisch inhoudelijke onderwerpen die aan de orde komen zijn periodieke medicatiebeoordeling, malen van medicatie en beoordeling eigen beheer van medicatie. DGV biedt een compleet overzicht en download mogelijkheden van de handreikingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top