ACTUEEL

Medewerkers Osira luiden noodklok

Medewerkers van verpleeghuis Sint Jacob van zorginstelling Osira/ Amstelring in Amsterdam luiden de noodklok. Door gebrek aan personeel kunnen zij naar eigen zeggen geen goede zorg leveren. Zij schetsen de problemen in het dagboek 'een week in Sint Jacob' dat ze maandag aan Amsterdamse politici hebben aangeboden.

De Osira-medewerkers, georganiseerd in vakbond Abvakabo FNV, eisen dat de extra miljoenen voor extra handen aan het bed die Osira/ Amstelring van de Nederlandse overheid krijgt, ook daadwerkelijk naar de werkvloer gaan. De medewerkers vragen de politici om de raad van bestuur van Osira/ Amstelring er op aan te spreken dat er per direct oplossingen moeten komen voor een goede personele bezetting. 

Misstanden

In het dagboek staan getuigenissen over wat medewerkers de afgelopen week hebben meegemaakt.  Door tekort aan personeel kunnen bewoners niet onder de douche, komen bewoners ten val, zijn er geen activiteiten meer en op sommige afdelingen ontbreekt toezicht. Twee weken geleden nog kwam in het verpleeghuis een bewoner door brand om het leven.

Besteding extra budget

De Nederlandse overheid heeft op 1 januari 370 miljoen euro beschikbaar gesteld aan de Nederlandse verpleeghuizen voor meer handen aan het bed en opleidingen van zorgpersoneel. Osira/ Amstelring heeft per 1 januari 2012 zo’n 6,9 miljoen euro gekregen. “Uit financiële stukken van de zorginstelling blijkt echter dat 3,2 miljoen euro van dit geld niet besteed wordt”, meldt vakbond Abvakabo FNV in een persbericht. “De zorgmedewerkers van Osira/ Amstelring zien op de werkvloer ook niets terug van extra collega's, terwijl deze zo ontzettend hard nodig zijn.“

Acties

De medewerkers van Osira strijden al langer voor betere besteding van de zorggelden. Zo voerden zij onlangs actie tegen teveelverdieners in de top van de zorg. Zij vinden dat het geld thuishoort op de werkvloer, waarmee er extra personeel aangetrokken kan worden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Ook strijden zij al een poos om een betere cao. Abvakabo FNV heeft als enige partij deze cao VVT niet ondertekend omdat er geen goede afspraken zijn gemaakt over het terugdringen van werkdruk en de doorgeslagen flexibilisering. De grootste vakbond in de VVT heeft (verassings)acties aangekondigd.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 augustus 2012

Skipr heeft weer eens klakkeloos een persbericht van de Abvakabo overgeschreven.
Wat is er ook alweer gebeurd met hoor/wederhoor? De Abvakabo heeft overigens een nieuw triest dieptepunt bereikt door het overlijden van een (in bed rokende) bewoner te koppelen aan personeelstekort, onder het kopje "Misstanden".

Anoniem

7 augustus 2012


Kunnen bestuurders eens aangeven in een nieuwsbrief aan hun werknemers wat er met dit extra geld is gebeurd en waar het aan uit gegeven is. welke handen aan het bed er bij zijn gekomen. Ik zie er alleen maar handen verdwijnen. Het was toch bedoeld voor handen aan het bed om voor clienten en hun direkt verzogenden het leven en werken leuker en aangenamer te maken. Ook zou ik de ondernemingsraden in de zorg wel wat actiever willen zien.a

Anoniem

7 augustus 2012

Het geld voor extra handen aan het bed en opleidingen is voorwaardelijk; als het geld niet, niet geheel of verkeerd wordt uitgegeven, halen de zorgkantoren het weer terug. De Abvakabo vergeet dat uit te leggen.
Wat de bond ook vergeet uit te leggen is dat er een tekort is aan gekwalificeerde medewerkers, zeker in de grote steden. Waarom zouden instellingen geld dat is bedoeld om nieuwe mensen in dienst te nemen nu op de plank laten liggen, wetende dat ze het weer moeten inleveren als ze het niet spenderen? Dat is niet logisch. Maar deze bond denkt ook niet logisch; men wendt alle middelen aan om de sector zwart te maken, waardoor nog minder mensen in de zorg willen werken.

De jong

8 augustus 2012

Jammer dat mensen met kritiek alleen maar anoniem reageren! Het is een grof schandaal dat werkgevers die extra miljoenen op de plank laten liggen. Dat geld is beschikbaar gesteld en heel hard nodig op de werkvloer.

Top