ACTUEEL

CDA'er Omtzigt claimt voorkeurszetel

CDA'er Omtzigt claimt voorkeurszetel

CDA'er Pieter Omtzigt heeft volgens zijn eigen telling een zetel via voorkeursstemmen binnen. Omtzigt komt na contacten met hoofden van stembureaus en burgemeesters op ruim 19.000 stemmen, waar ongeveer 15.600 stemmen nodig zijn voor een eigen zetel.

Kraamzorg Twente

Omtzigt, onder meer woordvoerder ICT in de zorg, heeft zich de afgelopen periode ook sterk gemaakt voor Twente waar hij zijn roots heeft liggen en waar hij woont. Zo heeft hij zich ingespannen om de kraamafdeling in het ziekenhuis in Almelo te behouden om zo goede kraamzorg in Noord-Twente te garanderen.

Voorkeurscampagne

Omtzigt was door de kandidatencommissie van het CDA na 9 jaar Kamerlidmaatschap niet opnieuw op de kandidatenlijst gezet. Na kritiek vanuit verschillende afdelingen kwam hij toch op de lijst, maar op een onverkiesbare 39e plek. Hij begon daarna een voorkeurscampagne, die succes lijkt te hebben. De definitieve uitslag wordt maandag door de Kiesraad bekendgemaakt.

Omtzigt is zelf al wel zeker van zijn zaak. Hij is naar eigen zeggen “overweldigd door de steun die hij in het land en vooral in de eigen regio” heeft gekregen. “Ik voel opluchting na weken van spanning.”

Hij dankt zijn kiezers voor het vertrouwen en het persoonlijk mandaat dat ze hem hebben gegeven. “Dat geeft mij ontzettend veel energie om me in te zetten voor zaken als pensioenen en godsdienstvrijheid.” (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Schulte

13 september 2012

En terecht! Hadden we eindelijk iemand met verstand van het zorgstelsel in de Tweede Kamer, wordt hij door zijn eigen partij niet gewaardeerd. Ik ben blij dat het gelukt is en zie uit naar alle goede suggesties/moties/amendementen gedurende de komende 4 jaar.

Companjen Jan

13 september 2012

Beste Pieter,

Gefeliciteerd met dit terechte succes en hopelijk keert met jouw actieve deelname in de tweede kamer ook het gezonde verstand binnen de CDA weer terug.

Sinel

14 september 2012

En het sociale gezicht.

Top