ACTUEEL

Alkmaar kan MCA niet verleiden

De gemeente Alkmaar heeft tevergeefs geprobeerd om de nieuwbouw van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) in Alkmaar te houden. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Het MCA wil de komende jaren een aanzienlijk deel van het behandelaanbod verplaatsen naar een nieuwe locatie in Heerhugowaard. Met het plan ‘Parkziekenhuis MCA’ hoopte de gemeente het MCA op andere gedachten te brengen. In het Noord-Hollands Dagblad noemt bestuursvoorzitter Harry Luik van het MCA het plan onhaalbaar.

Duurder

Volgens Luik zijn de plannen van de gemeente Alkmaar duurder dan de beoogde verhuizing naar Heerhugowaard. In dit verband wijst Luik op de ondergrondse parkeervoorziening van 40 tot 50 miljoen euro die de gemeente in gedachten heeft. Luik wijst er verder op dat nieuwbouw in De Hout tijdrovende procedures vergt, terwijl nieuwbouw van onder meer de operatiekamers al in 2015 nodig is.

Onwaarschijnlijk

Ook bieden de plannen in de Hout volgens de MCA-bestuursvoorzitter geen oplossing voor de slechte bereikbaarheid van het ziekenhuis. Daarbij krijgt het MCA i Heerhugowaard volgens Luik meer ruimte. Luik verwacht in het eerste kwartaal van 2013 groen licht van de banken te krijgen voor de nieuwbouwplannen. Hij acht het ’uiterst onwaarschijnlijk’ dat de financiering van de nieuwbouw in Heerhugowaard niet rond komt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top