ACTUEEL

Therapeute zei partner Hitler te zijn geweest

Een 50-jarige vrouw die zich onder meer in Nijmegen als therapeut voordeed, heeft het gebit van een cliënte met een vijl bewerkt en bovendien haar en drie anderen geld en spullen afhandig gemaakt met opmerkelijke intimidaties. Zo zei de vrouw bijvoorbeeld dat ze de vrouw van Hitler was geweest in een vorig leven.

Vervolging OM

Dat bracht het Openbaar Ministerie (OM) woensdag naar voren voor de rechtbank in Arnhem. Het OM beschuldigt de vrouw van poging tot zware mishandeling en oplichtingen.

Zware mishandeling

Volgens het OM zei de vrouw dat ze duivels kon uitdrijven en dat ze in een vorig leven 30 jaar lang gemarteld was door de moeder van de vrouw wiens gebit zij met een vijl zou hebben bewerkt. Ook zou ze duivels kunnen uitdrijven en kunnen zorgen dat mensen kanker krijgen. Ze zou ook hebben geveinsd dat ze stichtingen oprichtte voor gezinsvervangende tehuizen en hospices.

Volgens de aanklaagster betaalden cliënten die onder haar invloed verkeerden voor haar de huur, verzekeringen en boodschappen en gaven ze haar een auto. Dat gebeurde in Nijmegen, Borculo en Spijkenisse. De vrouw zit sinds 25 juni vast.

Beschuldigingen

Het dossier tegen de vrouw is nog niet klaar. In augustus waren er zes aangiften en stelde het OM dat de vrouw meerdere cliënten trapte en aan haren trok. Volgens de aanklaagster wordt het naarmate het onderzoek vordert eigenlijk allemaal nog ernstiger en verwacht zij de lijst met beschuldigingen uit te breiden. Het OM stuitte op slachtoffers die geen aangifte durfden te doen tegen de vrouw.

In de zaak moeten nog getuigen worden gehoord en ook moet de geestestoestand van de vrouw zelf grondiger worden onderzocht. Op 5 december gaat de zaak verder. De rechtbank bepaalde dat de vrouw vast moet blijven zitten vanwege de kans op herhaling. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top