ACTUEEL

Acampo per direct weg als bestuurder bij RKZ

Marianne Acampo gaat per 15 oktober 2012 weg als bestuurder bij het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). De reden voor haar vertrek is dat zij volgens het ziekenhuis ruimte wil bieden aan de nieuwe voorzitter raad van bestuur Jeroen van Roon en de vernieuwde raad van toezicht.

Acampo was bijna vier jaar bestuurder bij het RKZ. Het vertrek van Acampo komt ruim drie maanden nadat het RKZ vrijwel de gehele top verving. Acampo bleef als bestuurslid aan naast Van Roon. De veranderingen in de top van het ziekenhuis waren onderdeel van de afspraken die het Rode Kruis Ziekenhuis onlangs maakte met Achmea.

Schuld

Dit voorjaar werd bekend dat het ziekenhuis kampte met een miljoenenschuld als gevolg van overfinanciering door Achmea in 2009 en 2010. De zorgverzekeraar trad op als kapitaalverstrekker. Het ziekenhuis stak het geld onder andere in verbetering van veiligheid en huisvesting en een tijdelijke aanbouw, zonder Achmea hiervan op de hoogte te stellen. Onderdeel van de afspraken die als gevolg van de schuld gemaakt werden, was dat Achmea zeggenschap zou krijgen in de invulling van de top van het RKZ.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hobbema

3 februari 2013

Datum: 3-2-2013 12:35
Het is gelukt!! De heren Drs. J.van Roon en Drs. J van Wagenaar van het RKZ hebben samen met verzekeraar ACHMEA hun snode plannetjes erdoor weten te drukken, zelfs de vakbonden doen mee!! Dankzij hun zelf gecreeerde puinhopen (he mevrouw Acampo), moeten 76 werknemers nu bloeden. Heden vliegen dus 76 werknemers het Rode Kuis Ziekenhuis uit. Dat allemaal onder de noemer,maak je niet druk, we hebben een "GOED" sociaal plan opgesteld voor de vertrekkenden. Iedereen weet dat mensen die rond de 50 zijn en dat zijn de meeste ontslagenen , in deze verziekte maatschappij geen kans meer op een baan hebben, waarom dan Randstad uitzendbureau ingeschakeld om deze mensen zgn. te begeleiden. Pure schijnvertoning en wassen neus om de getroffenen stil te houden. Het schandalige is in deze het principe dat gevolgd wordt "last in , first out". Ook zo'n zwaar achterhaald uitgangspunt bij ontslagrondes dat kant nog wal raakt en afkomstig is uit het jaar kruik. Kwaliteit van een werknemer telt niet. Ben je er als laatste bijgekomen dan rot je er als eerste uit. We kijken niet naar b.v. je gezinssituatie, of je waarde voor het ziekenhuis , niks van dat alles. Het alom beproefde bottebijlenwerk is het makkelijkst. Als je , zoals intern bekend is, een vet betaalde specialist meer ziek is per jaar dan dat ze werkt gewoon door kan gaan in haar "baan" en niets te vrezen heeft, dan is hier toch echt iets schandalig mis. Pure kapitaalvernietiging. Is ze niet ziek dan is ze op symposia (lees; vakantiereisjes) aanwezig. Behandeld soms 1 patient per dag en komt er zo maar mee weg. En we praten hier over salarissen van tonnen per jaar en niet over die schamele loontjes die nu ook nog van de ontslagen mensen afgepakt worden. Als al die raad van bestuur zakkenvullers en specialisten 10 of 15 procent van hun veel te vette salaris inleveren hoeven er helemaal geen 76 mensen ontslagen te worden. Maar het zakkenvullende en gewetenloze gajes is alleen met hun eigen welzijn bezig. Ze moesten eens een fractie voelen van wat al die ontslagen nu doormaken. De wereld is toch van ons allemaal , waarom denken die gewetenlozen dan dat ze het 10-voudige meer kunnen wegroven dan de rest. Ik zou zeggen mensen laat je niet naar de slachtbank leiden en laat de zaak voor de rechter komen.

Top