ACTUEEL

Nepdokter loopt tegen de lamp

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft woensdag 17 oktober 2012 een man aangehouden op verdenking van titelmisbruik, valsheid in geschrifte en oplichting. De man heeft zich in de afgelopen acht jaar ten onrechte voorgedaan als bedrijfsarts bij een arbodienst en later als behandel-coördinator-arts in de geestelijke gezondheidszorg, terwijl hij niet als arts geregistreerd staat in het BIG-register.

Bureau Opsporing van de IGZ startte begin dit jaar een strafrechtelijk onderzoek. Aanleiding voor het onderzoek was een melding bij de inspectie dat de man werkzaam zou zijn als arts terwijl hij niet als zodanig geregistreerd stond.

Gestolen receptpapieren

De man bleek ook meerdere malen bij diverse apotheken in Nederland medicijnen te hebben besteld door gebruik te maken van gestolen receptpapieren, waarop hij zich eveneens uitgaf als arts of gynaecoloog. Na zijn aanhouding heeft de man direct een bekennende verklaring afgelegd. Begin 2013 moet de man voorkomen bij de strafrechter.

De inspectie heeft daarnaast de procedure voor het opleggen van een bestuurlijk boete opgestart. Deze kan oplopen tot €3350,-.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top