ACTUEEL

ADRZ brengt facilitair dienst onder in werkbedrijf

ADRZ brengt facilitair dienst onder in werkbedrijf

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), Facilicom en Strukton Worksphere gaan samen één bedrijf vormen dat facilitaire diensten verricht voor het ADRZ. Hierover heeft de raad van bestuur van het ADRZ deze week een principebesluit genomen.

De komende tijd buigen tal van adviesorganen zich over de businesscase die voor de joint venture is opgesteld. Als alle geledingen akkoord zijn, kan het nieuwe facilitaire bedrijf per 1 april 2013 aan de slag. De voorbereidingen voor de joint venture zijn al ruim een jaar geleden begonnen.

Bestevaer

Deze joint venture die de naam Bestevaer krijgt moet de kwaliteit van de dienstverlening in het ADRZ verbeteren en de kosten reduceren. Dit moet worden bereikt door de kennis en inzet van de ruim 350 facilitaire medewerkers van het ADRZ te combineren met die van de facilitaire professionals van Facilicom en Strukton. Het nieuwe bedrijf werkt straks uitsluitend voor het ADRZ in Goes, Vlissingen, Middelburg en Zierikzee. Het gaat onder meer om schoonmaakwerk, onderhoud, technische dienst, huisvesting, voedingsassistenten en logistieke medewerkers.

Personeel

Voor de medewerkers van de facilitaire ADRZ-organisatie verandert er in arbeidsrechtelijke zin (CAO-indeling en pensioenaanspraken) niets. Het voltallige facilitair personeel komt in dienst van de joint venture Bestevaer. Dat is de bijnaam die Admiraal de Ruyter kreeg van zijn bemanning. De Ruyter zorgde goed voor hen; hij realiseerde zich dat resultaten sterk afhankelijk zijn van het welbevinden van zijn manschappen en kwam zijn verplichtingen na.

Dienstverlening

Facilitaire dienstverlener Facilicom bestaat uit ondernemingen als Gom Schoonhouden, Trigion Beveiliging, Prorest Catering, Facilicom Facility Solutions, Axxicom Personeelsdiensten en Breijer Bouw en Installatie. Facilicom heeft ruim 33.000 medewerkers en vestigingen in Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Strukton Worksphere is als technisch dienstverlener actief in de markt van service, beheer, onderhoud en exploitatie van gebouwen en installaties. Het bedrijf is onderdeel van Strukton, fullserviceprovider voor infrastructuur- en accommodatieoplossingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top