ACTUEEL

Senaatsfractie VVD twijfelt aan plannen zorgpremie

De Eerste Kamerfractie van de VVD heeft sterke bedenkingen bij de plannen voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. De fractie is kritisch over het bedrijven van inkomenspolitiek via de zorgpremie en vraagt zich af of de kosten van het zorgstelsel wel in hand gehouden kunnen worden.

"Nivelleren via zorgpremies zou het stelsel in problemen kunnen brengen", zegt fractievoorzitter Hermans tegenover de NOS. De kritiek van de VVD richt zich niet zozeer op de nivellering zelf.

Geen meerderheid

Volgens Hermans zal de VVD in de Eerste Kamer pas een eindoordeel geven als de plannen door de Tweede Kamer zijn aanvaard. De Eerste Kamerfractie is niet gebonden aan het regeerakkoord van VVD en PvdA. Als de fractie zich tegen de plannen zou keren, verdwijnt een meerderheid in de senaat definitief uit beeld. Senatoren van de PVV, SP en CDA gaven eerder al aan niets in de zorgplannen te zien. VVD en PvdA hebben samen geen meerderheid in de Eerste Kamer en hebben zodoende gedoogsteun van andere fracties nodig.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

merhai

8 november 2012

de VVD heeft inmiddels een track record waarbij ze steeds wat anders doen dan ze zeggen.
Onbetrouwbaar en onvoorspelbaar is het passend woord.

Anoniem

8 november 2012

Uit internationaal onderzoek van Van Doorslaer en anderen blijkt telkens dat Nederland het minst doet aan inkomensnivellering via de zorg. In alle ons omliggende landen gebeurd dat meer. Ik zie geen reden waarom dat in Nederland niet zou kunnen. Dit klinkt meer als een VVD stap in de richting van het ongedaan maken van het akkoord.

Top