ACTUEEL

Schippers: bij verandering komt er goed plan

Ministers Edith Schippers van Volksgezondheid zegt dat als het kabinet met een plan komt om de inkomensafhankelijke zorgpremie te veranderen, dat dat een goed plan is. ”Anders zetten we onze handtekening er niet onder.'' Ze zei dat het kabinet voornemens is de hele termijn uit te zitten.

“We hebben vanmorgen in het kabinet wel het een en ander te bespreken. Ze wilde niet ingaan op mogelijke oplossingen en kon ook nog niet zeggen of de ministers er vrijdag uit zouden komen. Ook andere ministers wilden vrijdag bij het begin van het kabinetsberaad niets zeggen.

Nog geen duidelijkheid over plan zorgpremies

VVD en PvdA zullen vrijdag waarschijnlijk nog niet de knoop doorhakken over een aanpassing van het plan om de zorgpremies inkomensafhankelijk te maken. Dat heeft een ingewijde gezegd. Pas in het weekend of maandag komt er naar verwachting duidelijkheid. Dinsdag is het debat over de regeringsverklaring in de Tweede Kamer. Dan moet helder zijn op welke manier het regeerakkoord wordt aangepast. Dat dit gaat gebeuren, lijkt wel vast te staan.

Reguliere ministerraad

Donderdagavond hield de top van VVD en PvdA crisisberaad. Vrijdag is er een reguliere ministerraad. Daar zal de kwestie van de zorgpremies opnieuw ter sprake komen. Ingewijden gaan ervan uit dat daarna opnieuw beraad op politiek topniveau volgt. Er wordt over gedacht om de zorgpremies niet, of minder inkomensafhankelijk te maken en in plaats daarvan de geplande belastingverlaging anders vorm te geven. “Alles ligt op tafel'', aldus een bron. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top