ACTUEEL

Miljoenenboete in Icare-zaak

Miljoenenboete in Icare-zaak

Voormalig Icare-manager Addy S, betrokken bij belastingontduiking van Thuiszorg Icare, moet het geld dat ze daarmee zou hebben verdiend terugbetalen. Het gaat om een bedrag van 1 miljoen euro plus een boete van 50.000 euro. Dat liet het functioneel parket van het Openbaar Ministerie vrijdag weten, schrijft de Volkskrant.

Thuiszorginstelling Icare kwam enkele jaren terug in het nieuws vanwege grootschalige fraude en witwaspraktijken. S. kocht in 2000 de Icare-dochter Thuiszorg Perfect in Steenwijk van het moederbedrijf Icare voor een symbolisch bedrag van één gulden.

Belastingontduiking

Drie jaar later betaalt uitzendbureau Randstad Addy S. en een kleine aandeelhouder ruim acht miljoen euro voor hetzelfde bedrijf, dat daarna tot Randstad Zorg Beheer BV wordt omgedoopt. S. had het bedrag dat met de verkoop was verdiend verhuld, aldus het OM. Addy S. en de Brabantse ondernemer Bart V. zijn op papier de enige aandeelhouders, maar in werkelijkheid bezit V. volgens het OM driekwart van de aandelen. Bij de verkoop van Thuiszorg Perfect incasseerde V. zes miljoen euro. In 2010 werd hij vrijgesproken. Het openbaar ministerie ging in hoger beroep. De zaak tegen de bestuurder en hoofdverdachte loopt nog.

Ondernemersdrift

Lees meer over de achtergrond van de Icare-zaak in het bericht Icare: ondernemersdrift wordt duur betaald uit Skipr magazine 01, 2010.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top