ACTUEEL

Overijsselse ziekenhuizen zoeken samenwerking

Ziekenhuizen in Overijssel willen door intensieve en verbeterde samenwerking proberen om de Haagse bezuinigingen op te vangen. Dat meldt RTV Oost.

Alleen op die manier kan de huidige kwaliteit van zorg worden gegarandeerd en betaalbaar worden gehouden. De jaaromzet van de gezamenlijke Overijsselse ziekenhuizen ligt op 1,2 miljard euro, meldt RTV Oost. De omroep noemt het opvallend dat de ziekenhuizen samenwerking ook buiten de provinciegrenzen zoeken. Over de manieren van samenwerking en hoe daartmee kosten bespaard kunnen worden, zoals gezamelijk inkopen en een gezamelijke personeelsadministratie, is nog geen duidelijkheid. Ook over de vormen en vlakken van samenwerking wordt overlegd.

Isala klinieken

Zo onderzoekt Isala klinieken in Zwolle of er intensiever kan worden samengewerkt met het St Jansdalziekenhuis in Harderwijk en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Robbin Thieme Groen, arts en lid raad van bestuur van Isala klinieken, zegt tegen RTV Oost dat het ziekenhuis in gesprek is met drie ziekenhuizen in de omgeving: met Noorderboog in Meppel, met St Jansdalziekenhuis in Harderwijk en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. "Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien, weten we nog niet."

MST en ZGT

Het Medisch Spectrum Twente bekijkt intensieve samenwerkingsvormen met de Ziekenhuis Groep Twente. RTV Oost meldt dat de samenwerking van ziekenhuizen in Twente een delicate zaak is. Een aantal wil niet meewerken aan de reportage vanwege het gevoelige karakter. Zo wil MST eerst onderzoeken op welke vlakken samengewerkt kan worden en wat de gevolgen zijn voor patiënten en personeel. Wel duidelijk is dat de MST vestiging in Oldenzaal verdwijnt en plaatsmaakt voor een polikliniek.

Get Microsoft Silverlight

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top