ACTUEEL

Cardiologen Ruwaard mogen niet meer werken

Cardiologen Ruwaard mogen niet meer werken

Alle leden van de maatschap Cardiologie van het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis moeten per direct stoppen met hun werkzaamheden. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag in een bevel aan het ziekenhuis laten weten.

Fouten van cardiologen

De inspectie neemt deze maatregel na een eerste bestudering van een aantal patiëntendossiers in het onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010. Mogelijk zijn mensen overleden door fouten van cardiologen.

Sluiting poli

Het ziekenhuis wist al dat dit bevel eraan zat te komen en heeft daarom dinsdag besloten om de poliklinieken tijdelijk te sluiten. Dat liet een woordvoerster van het ziekenhuis donderdag weten. Alle afspraken tot en met 1 december zijn afgezegd of uitgesteld. Dit treft 130 patiënten die een controle-afspraak hadden. Zij kunnen er zelf voor kiezen om naar een ander ziekenhuis in de regio te gaan om op een later moment naar het Ruwaard Ziekenhuis te gaan,

De sluiting duurt vooralsnog zeven dagen. Deze termijn kan door de minister verlengd worden. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL en IEU-Alliance

22 november 2012

Eindelijk en jaren te laat, ten koste van de levens van een onbekend aantal patienten!
Stop met het beschermen van falende artsen.
Skipr: openbaar het rapport met de hoge sterftecijfers!

Anoniem

23 november 2012

#1, we weten nog niet of er daadwerkelijk gefaald is en wie er gefaald heeft . Evenzo heeft het openbaar maken van die hoge sterftecijfers weinig zin, of gaat u zelf de analyse maken van oorzaak en gevolg?
Maar ik weet het goed gemaakt, als ze nou het dossier vrij geven wil ik de analyse wel gratis doen.

Top