ACTUEEL

Rob Dijkstra beoogd bestuursvoorzitter NHG

Het Nederlandse huisartsengenootschap (NHG) heeft Rob Dijkstra op het oog als nieuwe directeur/bestuursvoorzitter. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 6 december wordt aan de leden van het NHG gevraagd in te stemmen met zijn benoeming. Dat meldt de NHG donderdag.

Rob Dijkstra

Dijkstra werkt vanaf 2007 bij het NHG. Hij startte als adjunct-hoofd van de afdeling Implementatie en is sinds twee jaar als hoofd van die afdeling. “Het NHG is voor mij een sterke en enthousiaste organisatie, die een voorlopersrol vervult voor vrijwel alle huisartsen, maar ook voor andere beroepsgroepen, beleids- en patiëntenorganisaties’, motiveert hij zijn keuze om zich kandidaat te stellen voor de functie van directeur/bestuursvoorzitter van het NHG.

NHG

Het Nederlands Huisartsen Genootschap is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. Deze heeft als doel te bevorderen dat patiënten door hun huisarts behandeld worden volgens de laatste stand van de wetenschap. Hiervoor maakt het NHG richtlijnen voor huisartsen, gebaseerd op uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, op het gebied van veelvoorkomende ziektes, aandoeningen en klachten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 november 2012

Dit is geen keuze voor een hoger onafhankelijk wetenschappelijk gehalte... Maar goed de geloofwaardigheid van de NHG kan ook wel tegen een stootje.

Top