ACTUEEL

SP vreest uitbraak 'Amarantitis' in zorg

De vele fusies tussen zorginstellingen baren SP-Kamerlid Renske Leijten zorgen. Leijten zei dinsdag bij de behandeling van de VWS-begroting een "uitbraak van Amarantitis" te voorzien, verwijzend naar problemen bij onderwijsgigant Amarantis .

De SP bekritiseerde de kabinetsplannen en wil van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) weten of hij veel gezonde instellingen voor de ouderen- en gehandicaptenzorg ziet die het geld goed besteden. Volgens minister Edith Schippers van Volksgezondheid is er in de zorg geen gevaar voor oncontroleerbare schaalvergroting of doorgeslagen ondernemingszin.

Adequaat

Na problemen bij ondermeer Meavita, GGZ West Noord Brabant en Zonnehuizen is volgens de bewindsvrouw al gesproken over de verantwoordelijkheden van bestuur en raden van toezicht. Ook wordt nu gekeken hoe het beheer in de zorg kan worden versterkt. "Amarantis leert ons dat er sprake moet zijn van een adequate governance, goed toezicht, een proactieve informatievoorziening en een op de taak toegeruste inspectie'', aldus Schippers die vindt dat alles staat of valt met verantwoordelijke bestuurders. (ANP)

 

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top