Finance

Vijf miljoen euro voor werkgelegenheid in zorg

Uitkeringsinstantie en arbeidsbemiddelaar UWV moet beter gaan samenwerken met de zorgsector bij het zoeken naar nieuwe werknemers. Daarvoor trekt het kabinet de komende twee jaar bijna 5 miljoen euro uit. Met het geld kunnen dertig mensen extra gaan proberen om personeel naar zorginstellingen te krijgen.

Meer vraag naar zorg

Dit maken staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) en haar collega's Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) donderdag bekend op een conferentie in Amersfoort. De zorgsector staat voor een groot personeelstekort, doordat de komende jaren steeds meer mensen zorg nodig hebben.

Arbeidsbemiddeling

Daarom moeten overal in het land werkgevers goed samenwerken met de arbeidsbemiddeling om werknemers die hun baan kwijt zijn of voor wie dat dreigt, te interesseren voor de zorg. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

12 juni 2009

Wellicht zou het beter zijn de arbeidsvoorwaarden in de zorg te verbeteren, en degenen die daar werken het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden. Dan heb ik het niet over geld, maar over mensen voor vol aanzien en serieus nemen. Niet verwachten dat mensen die 25 uur werken, daarnaast 5 tot 10 uur per week investeren in rapportage en overleg. Betere roosters, waardoor meer uren op één dag kan worden gewerkt. 25 uur werken verdeeld over 6 dagen per week... en dan soms ook nog verdeeld over 2 dagdelen (ochtend en avond), wie wil dat? Laag salaris, niet serieus genomen worden bij klachten over patiënten, en onrealistische werktijden... geen wonder dat er een tekort is aan medewerkers.

Anonym

12 juni 2009

UWV krijgt 5 miljoen extra om 30 mensen extra in dienst te nemen of vrij te maken om personeel naar zorginstellingen te krijgen. In het noorden van het land is een grote thuiszorgorganisatie die alleen al in de directe zorg 148fte schrapt of anders gezegd meer dan 300 mensen op de werkvloer worden aan de kant gezet!.

Ik weet dat in het westen van het land de zorg om mensen staat te springen, maar om zoveel geld uit te trekken om eventueel mensen in de zorg aan de slag te laten gaan, terwijl in ander gebied meer dan 300 mensen op straat worden gezet. Nee, dit gaat mijn verstand te boven.

Top