ACTUEEL

Kindermishandeling nog niet genoeg herkend

Huisartsenposten signaleren kindermishandeling nog steeds niet vaak genoeg. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

In 2010 bleek dat er aan de signalering door huisartsenposten nog veel schortte en is afgesproken dat de situatie moest verbeteren. Dat is deels gebeurd, maar er is nog werk aan de winkel, zo concludeert de IGZ

Meldpunt

Zo moet de samenwerking met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) beter en moeten medewerkers beter geschoold worden om signalen van kindermishandeling te herkennen.

Anoniem

Huisartsenposten krijgen relatief vaak te maken met mishandelde kinderen, omdat mensen daar een stuk anoniemer terecht kunnen dan bij hun eigen huisarts. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mietske van Hooff

12 december 2012

Hulpverleners in Oost Brabant en Noord Limburg worden momenteel geïnformeerd over de landelijke meldcode Kindermishandeling.

GGZ Oost Brabant beschikt over vier consultatieteams die in hun regio klaar staan om hulpverleners te ondersteunen wanneer zij gevallen van (of vermoedens van) kindermishandeling signaleren.

Deze teams organiseren momenteel bijeenkomsten in de regio om collega-hulpverleners beter te informeren over de meldcode. De eerste bijeenkomsten vonden plaats in Helmond. Hierna volgen bijeenkomsten in Oss, Uden-Veghel en Boxmeer.

Voor meer informatie, zie http://www.ggzoostbrabant.nl/nieuws/actueel/consultatieteams-meldcode-kindermishandeling/

Groet, M. van Hooff, Hoofd Zorg Kind & Jeugd GGZ Oost Brabant, regio Helmond


Top