ACTUEEL

Artsen Hoogeveen bang voor aderlating

De medisch specialisten van de ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal zijn het niet eens over de verdeling van specialistische zorg bij een eventuele fusie. Dat meldt RTV Drenthe.

Volgens RTV Drenthe zijn er met name binnen de medische staf van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen dissidenten die zich verzetten tegen concentratie van zorg. Zij vrezen dat alle ingewikkelde zorg en zware operaties naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen gaan, aldus RTV Drenthe. De artsen in Hoogeveen zouden volgens RTV Drenthe in ieder geval een stem willen hebben bij een eventuele herverkaveling van de specialistische zorg.

Handhaven

Volgens onderzoeksbureau KPMG Plexus is de bouw van één groot nieuw interventieziekenhuis met een beddenhuis de beste optie. De bestaande ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal worden dan primair poliklinieken voor dagbehandeling. Een denktank van 18 specialisten ziet niets in dit plan. Zij hebben onlangs de raad van bestuur geadviseerd om in alle drie de ziekenhuizen zoveel mogelijk zorgtaken te handhaven, inclusief intensive care, spoedeisende hulp en verloskunde op alle locaties. De voorzitters van de medisch staven en de stuurgroep van Ziekenhuis Bethesda, het Scheper Ziekenhuis en het Refaja Ziekenhuis hebben op 18 december nader overleg gehad, maar volgens RTV Drenthe konden de betrokkenen na afloop geen commentaar geven.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 december 2012

Als je KPMG Plexus binnenhaalt dan weet je dat het advies is om te concentreren. Andere partijen hebben twijfels over deze trend maar KPMG Plexus niet.

Top