ACTUEEL

Spaarne ziekenhuis zet sterftecijfers online

Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp en Heemstede legt online verantwoording af over de kwaliteit van de geleverde zorg. Via de site zijn verschillende prestatie-indicatoren te zien, waaronder sterftecijfers.

Spaarne scoort onder standaard HSMR

Willem Schreuder, voorzitter van de raad van bestuur, geeft hiermee gehoor aan de toenemende druk om dergelijke getallen openbaar te maken. Absolute sterftecijfers van ziekenhuizen worden omgerekend tot een gestandaardiseerd sterftecijfer, de Hospital Standardized Mortality Rate (HSMR). Hiermee wordt de verhouding bepaald tussen het werkelijk aantal overleden personen en het aantal personen dat verwacht mag worden. De standaard HSMR is honderd procent. Het Spaarne Ziekenhuis kent een HSMR van gemiddeld 88 procent in de periode 2005-2007. Dit zijn absoluut gezien gemiddeld 360 patiënten per jaar.

Prestatie-indicatoren

Op de site is onder meer te zien hoeveel klachten er jaarlijks binnenkomen bij de klachtencommissie van het ziekenhuis, het verzuimpercentage onder het personeel en het aantal operaties dat binnen 24 uur voor de ingreep wordt afgezegd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top