ACTUEEL

'Hacker' Krol op 1 februari voor de rechter

Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus moet op 1 februari voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Bosch verschijnen voor computervredebeuk. Het Tweede Kamerlid heeft dat maandag zelf bekendgemaakt via Twitter. De dagvaarding kreeg hij maandagochtend persoonlijk uitgereikt, vertelde hij desgevraagd.

De politicus zou via internet bij het Brabantse laboratorium 'Diagnostiek voor U' medische dossiers hebben ingezien. Zo wilde hij aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is. De hack vond plaats in april toen Krol nog Statenlid was. Een lid van 50PLUS dat Krol wees op de slechte beveiliging, zal ook vervolgd worden.

Twijfel

Krol was er tot voor kort nog niet van overtuigd dat het Openbaar Ministerie de zaak zou doorzetten. Vorige week nog vertelde hij daarover te twijfelen. "Ik vind het prima hoor, maar ik snap niet dat het OM achter mij aangaat", reageerde hij maandag.

De zaak is volgens hem een fraai voorbeeld van ethisch hacken waarover ook de politiek het nu heeft. "Ik ben heel benieuwd naar de uitkomst. Laat ze maar zeggen wat ik verkeerd heb gedaan."

Wilders

Het gebeurt zelden dat Tweede Kamerleden voor de rechter moeten komen. De bekendste is Geert Wilders die werd vrijgesproken van het aanzetten tot haat, discriminatie en belediging van moslims. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

15 januari 2013

Typisch Nederland op zijn smalst. De klokkenluider wordt berecht! In plaats van de ICT-er die een simpel "kraakbaar" programma voor veel geld in elkaar heeft geknutseld.
En wat is eigenlijk computervredeBEUK?

Top