ACTUEEL

ANBO opent meldlijn voor hoge eigen bijdrage AWBZ

Een grote groep ouderen moet fors meer betalen aan zorg. Dit komt doordat het vermogen sinds begin dit jaar zwaarder meetelt voor het berekenen van de eigen bijdrage. Belangenorganisatie ANBO opent een meldpunt om inzicht te krijgen in de omvang van de problemen.

De vermogensheffing ging per 1 januari omhoog van vier naar twaalf procent. "Heel veel mensen zijn zich een ongeluk geschrokken toen de brief van uitvoeringsinstantie CAK op de mat viel", aldus ANBO-directeur Liane den Haan op de website van de organisatie

Brief

Staatssecrretaris Van Rijn heeft de Tweede Kamer beloofd dinsdag in een brief te reageren op de ontstane ophef over onvoorziene effecten van de wet.  

7 Reacties

om een reactie achter te laten

slijfer

27 januari 2013

de rekeningen van de zieke ouderen worden geplunderd,
owee als je spaargeld hebt, omdat je altijd zuinig hebt
geleefd en dat hebben veel ouderen gedaan,dan kan je
als je in een verzorgingshuis terecht komt fors meer betalen,
terwijl de graaiers veel belastinggelden in hun zakken
steken elke dag kan je dit lezen,honderdduizenden euros
per persoon,en nu worden de ouderen bestolen,ik
kan er geen ander woord voor vinden.
aowers maak zo veel mogelijk geld op geniet er nu nog van anders is het de staat die u van het geld af helpt.

Greveling

27 januari 2013

Mijn 86-jarige moeder ervaart de exorbitante verhoging van de eigen bijdrage als GROOT onrecht ! haar spaarzame attitude wordt nu AFGESTRAFT. Zij vindt het ROOF daar ze al inkomstenbelasting heeft betaald en ook nog jaarlijks vermogensbelasting over het reeds belastte geld.Terwijl ze toch altijd heeft begrepen dat er geen dubbele belasting geheven mag worden.

Greveling

27 januari 2013

De verhoogde eigen bijdrage AWBZ instelling wordt nu GELIJK aan haar maandinkomen.

Wernars

28 januari 2013

Ik ben me gister kapot geschrokken na het zien van de brief van het CAK over de eigen bijdrage. Mijn vader wordt behoorlijk gepakt. Hij moet dit jaar €15.000 meer betalen aan zorg. Ja vijftienduizend euro!!!. Zijn hele leven gespaard om na zijn pensioen leuke dingen te gaan doen zoals reizen. Maar door ziekte is dat er helaas nooit van gekomen.
Nu wordt hij op deze manier geplukt.

Voor mij wel een goede les om niet te sparen en om ervoor te zorgen dat als ik ooit in een verzorgingstehuis kom, alles verbras en weg geef.

Anoniem

28 januari 2013

Mijn vrouw lijdt aan vasculaire dementie en ik als 83 jarige echtgenoot ben haar zorgdrager. Ze is gedeeltelijk thuis en gaat 3 dagen per week naar de dagopvang in de Dilgt te Haren. 2x per week hebben we 3 uur hulp in de huishouding en 1x per week wordt mijn vrouw geholpn bij het douchen en haarwassen, terwijl er iedere ochtend iemand komt om haar de benodigde medicatie toe te dienen. Zeer binnenkort zal zij definitief volledig worden opgenomen en ik moet er niet aan denken dat ik dan zo'n € 2000,-- per maand van onze spaarcenten, die we gezamelijk met hard werken over vele jaren hebben bijeengebracht, binnen enige tijd zullen moeten opeten.
Dit is volkomen verkeerd en mag zeker niet door gaan.

Anoniem

22 februari 2013

als je geld hebt kun jeje verzorging zelf betalen, waarom zou de samenleving dat moeten doen ?

willen ze het geld meenemen het graf in ?

Anoniem

13 maart 2013

@Wernars
Blijkbaar heeft uw vader dus meer dan EUR. 200.000,- spaargeld. Wat is het probleem om een deel van zijn AWBZ-kosten zelf te betalen?

Top