ACTUEEL

Cordaan biedt geen vaste contracten meer

Cordaan Thuiszorg biedt huishoudelijke hulpen geen vaste contracten meer. Als driemaal het contract is verlengd, verliezen ze hun baan bij Cordaan. Van rechtswege zouden hun tijdelijk contact daarna in een vast dienstverband moeten over gaan. “Gezien de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op hulp bij huishouden kan Cordaan dit perspectief niet bieden”, meldt de organisatie.

Het niet verlengen van tijdelijke contracten treft 332 werknemers, zegt woordvoerder Wolter Knijff. Het gaat om 116 fte. De kabinetsmaatregelen gaan in 2014 in, waardoor het werk naar alle waarschijnlijkheid afneemt. Andere zorgaanbieders hebben volgens Knijff met dezelfde problematiek te kampen.

Oplossing

Cordaan is met andere thuiszorgaanbieders in gesprek om gezamenlijk tot een oplossing te komen door bijvoorbeeld goed functionerende huishoudelijke hulpen die niet meer in aanmerking komen voor contractverlenging uit te wisselen. Het idee is dat zij dan met een tijdelijk contract bij een collega-aanbieder aan het werk kunnen. Cordaan noemt als andere mogelijkheid dat zij doorstromen naar de functie van zorgassistent in één van de verpleeg- of verzorgingshuizen van Cordaan of een opleiding verzorgende C gaan volgen.

Cordaan verlengt op dit moment nog steeds tijdelijke contracten. De gemeenteraadsleden Maureen  van der Pligt (SP) en Femke Roosma (Groen Links) hebben op 21 januari vragen gesteld aan de wethouder Van den Burg over vermeende ontslagen bij Cordaan Thuiszorg.

Indicaties vervallen

Cordaan heeft in reactie hierop onder meer de volgende uitleg gegeven: “Bij de overdracht van de hulp bij het huishouden van AWBZ naar WMO is er door de Tweede Kamer op aangedrongen dat Alpha hulpen een reguliere arbeidsovereenkomst zouden krijgen. Als gevolg hiervan heeft Cordaan Alpha hulpen de gelegenheid geboden om bij Cordaan in dienst te treden. Aan Alpha hulpen werd, conform staand beleid, een tijdelijk contract geboden. Gelet op de onzekerheid rondom de aanbesteding van Hulp bij het Huishouden is aan betrokken medewerkers geen vast contract geboden. Door de plannen van het nieuwe Kabinet worden vanaf 1 januari 2014 geen nieuwe indicaties voor Hulp bij het Huishouden verstrekt. Per 1 januari 2015 vindt op het budget voor Hulp bij het Huishouden een korting plaats van 75 procent. Om hierop voorbereid te zijn, is besloten om alle tijdelijke contracten die bij verlenging tot een vast dienstverband zouden leiden niet meer opnieuw te verlengen. Cordaan betreurt het zeer dat hierdoor het werkgelegenheidsperspectief voor veel goede medewerkers komt te vervallen.”

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 januari 2013

Gisteren te horen gekregen dat mijn contract niet verlengt wordt en met mij 99 anderen...je word na jarenlang trouwe dienst zo de laan uitgeschopt. Wat cordaan zegt dat ze in onderhandeling zijn met andere zorginstanties is niet waar. Minstens 100 huishoudelijke hulpen kregen advies dat ze maar bij UWV moeten melden..ja zo gaan ze met het personeel om. Leuk om te horen dat je va 23mei geen baan meer heb vooral in deze crisis tijd. U wordt hartelijk bedankt mr vd Burg...ga vooral zo door met bezuinigen...hoe willen al die ouderen zolang mogelijk thuis wonen ??..als er geen huishoudelijk hulp meer bestaat?

Anoniem

30 januari 2013

Ik zit met hetzelfde probleem na 14 jaar trouwe dienst gewoon zo op straat gezet .
Gouwe bergen werden ons beloofd toen wij in loondienst kwamen en wat nu stank voor dank en al die arme mensen die aan hun lot worden overgelaten ,ik vind het een schande dat dit kan in Nederland

Anoniem

2 februari 2013

Ook ik zit in het zelfde schuitje maar ik heb geen contract verlenging gekregen omdat ik langdurig ziek ben (overspannen na een heleboel ellende) was net weer een beetje aan het opkrabbelen en nu weer in een dal. Cordaan bedankt

Visser

7 februari 2013

Huishoudelijke hulpen en klanten kunnen met elkaar of zonder elkaar gewoon bij Home Works verder als ze dat willen. Je bent van harte welkom!
http://blog.homeworks.nl/?p=228

Anoniem

15 februari 2013

Ja visser jij bent een mooie de één zijn dood is een ander zijn brood, maar wellicht kun je wel eens achter de oren krabben , dit heet een draaideurconstructie, ik hoop dan dat alle medewerkers die naar jou overkomen direct na in indiensttreding een vast contract verlangen want hier kom je dan wettelijk niet meer onderuit, jouw eerste contract is er dan direct eentje voor onbepaalde tijd.

Top