ACTUEEL

TMZ neemt Thuiszorg Rondom in Enschede over

Thuiszorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) in Borne neemt per 1 februari 2013 de zorg van de Enschedese thuiszorginstelling Thuiszorg Rondom over, inclusief de contracten met diens 36 medewerkers.

Overname

Anticiperend op de bezuiniging voor 2014, die met de kabinetsmaatregelen gepaard gaan wanneer de AWBZ-zorg van het Rijk wordt overgeheveld naar de gemeenten, had Thuiszorg Rondom de grotere thuiszorgorganisatie in de regio TMZ benaderd voor de overname. De Enschedese thuiszorginstelling ziet overname als oplossing voor haar medewerkers en cliënten.

Werkgebied

Voor TMZ betekent de overname dat haar werkgebied met Enschede wordt uitgebreid tot heel Twente. TMZ was al actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. Er werken ruim 2.100 medewerkers en 1.100 vrijwilligers.

Kabinetsmaatregelen

Thuiszorg Rondom is niet de enige organisatie die zich alvast voorbereidt op de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet. Zo biedt Cordaan Thuiszorg haar huishoudelijke hulpen geen vaste contracten meer. Als driemaal het contract is verlengd, verliezen ze hun baan bij Cordaan. Van rechtswege zouden hun tijdelijk contact daarna in een vast dienstverband moeten overgaan. “Gezien de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op hulp bij huishouden kan Cordaan dit perspectief niet bieden”, meldt de organisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top