ACTUEEL

Taxichauffeur tilt zorgverzekeraar voor 1 miljoen

Een 50-jarige man die voor circa 1 miljoen euro aan niet gereden taxiritjes declareerde bij een zorgverzekeraar, heeft daarvoor 15 maanden celstraf gekregen. Volgens de rechters lichtte hij de verzekeringsmaatschappij met het ziekenvervoer circa 7 jaar op.

Fraude

Het Openbaar Ministerie (OM) had 2 weken geleden 1,5 jaar celstraf geëist tegen Willem B. De zaak kwam in 2010 aan het rollen. Volgens de rechtbank in Den Haag sjoemelde B. met aanvraagformulieren voor verzekerden. Hij vulde in dat zijn cliënten vaker moesten worden vervoerd dan in werkelijkheid het geval was.

Volgens de rechters was B. er alleen maar op uit om er zelf financieel beter te worden. Daarmee heeft hij het vertrouwen dat de zieke cliënten in hem hadden ernstig beschadigd. De rechtbank vindt dat voor de ernst van de feiten eigenlijk een celstraf van 2 jaar op zijn plaats zou zijn. Maar ze hield ook rekening met het feit dat B. inmiddels een deel van het fraudegeld heeft terugbetaald. En B. heeft gezegd het resterende schadebedrag ook grotendeels te vergoeden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top