ACTUEEL

Parnassia Bavo Groep wil 1nP overnemen

Ggz-organisatie Parnassia Groep is voornemens om collega-aanbieder 1nP over te nemen. Parnassia Bavo heeft deze plannen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gemeld.

Met een jaaromzet van ruim 410 miljoen euro is de Parnassia Bavo Groep de grootste ggz-instelling in Nederland. Beoogd samenwerkingspartner 1nP is een landelijk opererende franchiseorganisatie waar zo’n zeshonderd zelfstandige psychiaters, psychologen en psychotherapeuten bij zijn aangesloten. Beide partijen nemen voor 1 april een definitief besluit over een eventueel samengaan.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

G. van Kesteren

7 februari 2013

De nuance die ik graag wil aanbrengen: Stichting 1nP wil graag aansluiten bij de Parnassia Groep vanuit de overtuiging dat intensieve samenwerking (synergie-)voordelen oplevert die geen van beide partijen op eigen kracht kunnen realiseren. 1nP is voornemens aan te sluiten met volledig behoud van eigen identiteit en in die zin is "overname" dan ook niet de juiste benaming.
Gerard C.M. van Kesteren, bestuurder 1nP

KIk

7 februari 2013

Geachte heer van Kesteren,
Ik ben toch zeer benieuwd naar de voordelen m.b.t. kwaliteit en kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een dergelijke fusie een negatieve bijwerking is van het marktwerkingsrecept: er moet geld worden verdiend. Een franchiseorganisatie die onderdeel wordt van een GGZ-instelling heeft uiteraard meer macht om te onderhandelen met zorgverzekeraars. Een sterkere concurrentiepositie en betere marketingmogelijkheden. Minister Schippers zal trots op u zijn. Het is niet mijn bedoeling om al te cynisch te zijn, maar ja; dit 'voelt' niet goed. (ik ben nog van de softe generatie). De tijd zal het leren.
Henk Kik, klinisch psycholoog en psychotherapeut.

N.b.: http://www.zorggeenmarkt.nl/ggz/

Van Kesteren

8 februari 2013

Geachte heer Kik,
Juist kwaliteitsborging en verhoging zijn belangrijke uitgangspunten voor de ingezette beweging naar samenwerking. U vindt deze uitgewerkt in de tien resultaat doelstellingen die onderdeel zijn van de bij de NMa ingediende documenten.
Gerard van Kesteren.

Top