ACTUEEL

A12-ziekenhuizen bereiden bestuurlijke fusie voor

Het Bronovo Ziekenhuis, het Medisch Centrum Haaglanden, beide uit Den Haag, en het Groene Hart Ziekenhuis uit Gouda bereiden een bestuurlijke fusie voor. Dat hebben verschillende bronnen rond de ziekenhuizen bevestigd tegenover Medisch Contact.

De drie ziekenhuizen zitten volgens een van de bronnen “midden in de voorbereidingen van de bestuurlijke fusie”. Officieel valt er nog niet veel over te zeggen, meldt de bron aan Medisch Contact. De ziekenhuizen werken sinds 2008 informeel samen in de zogenoemde A12-coöperatie. De samenwerking richtte zich vooral op  gedeelde projecten op ICT- en inkoopgebied, en de jaren ook op het gebied van concentratie van zorg. Het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer maakte tot oktober 2012 ook deel uit van deze coöperatie.

Oriëntatie op fusie

De oriëntatie op een bestuurlijke fusie is een logisch gevolg van de groeiende samenwerking, laat Woordvoerster Caroline Wortman van de Cooperatieziekenhuizen weten aan Medisch Contact. Daarbij merkt zij op dat de kogel nog niet helemaal door de kerk is. “Er zijn ook nog andere opties mogelijk. Binnen een paar maanden verwachten wij een definitief besluit.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top