Vastgoed

Kabinet steekt 320 miljoen in bouw zorgvastgoed

Het kabinet steekt 320 miljoen in nieuwbouw en opknapbeurten van zorginstellingen. Voor de bouw van nieuwe ziekenhuizen komt 160 miljoen beschikbaar. Voor het opknappen van verpleeg- en verzorgingshuizen wordt eveneens 160 miljoen uitgetrokken. De ministerraad heeft dit op voorstel van minister Ab Klink (Volksgezondheid) vrijdag besloten.

Garantieregeling leningen

Met deze investeringen wil het kabinet de bouw, die door de financiële crisis stil dreigt te vallen, een nieuwe impuls geven. Het kabinet gaat nog onderzoeken of degarantieregeling van de overheid, die geldt voor het aangaan van leningen, ook voor de zorg kan gaan gelden. Een positieve uitkomst betekent dat het voor ziekenhuizen gemakkelijker wordt om geld te lenen voor nieuwbouw en renovatie.

Onderdeel nationaal reddingsplan

De investering van 320 miljoen in zorgnieuwbouw en opknappen van bestaande zorginstellingen is een concretisering van het sociaal akkoord dat kabinet, werkgevers en werknemers op 24 april hebben bereikt. Het akkoord geldt als nationaal reddingsplan om de economie er bovenop te helpen en de staatsuitgaven te beteugelen. (ANP)

 

Bouwregime in het Skipr magazine

Geïnteresseerd in het bouwregime? Skipr magazine nummer 7/8 besteedt uitgebreid aandacht aan 'barsten in het bouwregime'.

Bestel Skipr magazine nummer 7/8 gratis of neem een abonnement.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Schoonus

22 juni 2009

Hebt u een bron voor me waar ik dit na kan lezen?

Grutters

22 juni 2009

@Schoonus

De bron is het ANP naar aanleiding van de ministerraad van afgelopen vrijdag 19 juni 2009.

Top