ACTUEEL

Patiëntenorganisaties bezorgd over problemen Haga

Verschillende patiëntenorganisaties maken zich grote zorgen over de problemen die zich voordoen bij de afdeling cardiochirurgie van het HagaZiekenhuis. Stichting Hartpatiënten Nederland riep zaterdag gedupeerde patiënten op zich te melden bij het Meldpunt Cardiologie.

De Hartstichting en patiëntenvereniging Hart&Vaatgroep roepen gezamenlijk op tot actie. De raad van bestuur van het HagaZiekenhuis en de beroepsverenigingen van thoraxchirurgen en cardiologen op direct aan de slag te gaan met het oplossen van de problemen en niet te wachten op de resultaten van nieuw onderzoek. De patiëntenfederatie NPCF ondersteunt de oproep en deelt de zorgen.

Brief

Hartpatiënten Nederland heeft in een brief aan de raad van bestuur van het HagaZiekenhuis zijn grote bezorgdheid uitgesproken over de hoge sterftecijfers op de afdeling cardiochirurgie. De stichting wil opheldering van het ziekenhuis en gaat gedupeerde patiënten vragen zich te melden bij het Meldpunt Cardiologie. Tot nu toe zijn daar zeven klachten binnengekomen over het HagaZiekenhuis.

Ruwaard van Putten

Hartpatiënten Nederland opende het meldpunt afgelopen december naar aanleiding van misstanden in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Het hospitaal sloot zijn afdeling cardiologie in november vorig jaar vanwege een ongewoon hoog aantal overleden patiënten in 2010. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

C.J. Hanemaayer

18 maart 2013

Ik ben ook slachtoffer van een operatie bij Haga.
in okt 2011 ben ik in haga gedotert en daar bij ging alles mis, de dokter had een nieuwe assistend en die moest de contrast vloeistof in spuiten zij spoot te wijnig in en moest daarom regelmatig bij spuiten halverwege de operatie kreeg de arts van uit de controle de opmerking weet u dat u al zoveel contrast vloeistof heeft gebruikt, het antwoord was ik ben bijna klaar. bij het opruimen bleek dat er een infus niet goed zat en gelekt had dit werd met een handoek weg geveegd, de foto die ze maakte was mislukt
ik werdt in een kamer gelegt om een uur bijtekomen daar was niemand meer wand het was inmiddels 6 uur ik lag daar een uur zonder dat er iemand naar mij omgeken heb.
na een uur kwamen de ambulance broeders die mij terug brachten naar Delft (reinier de graaf) voor ik mee ging wilde ik naar het toilet en daar werd ik niet goed de ambulance broeders namen mij toch mee omdat er in Haga niemand te vinden was. in de ambulance ging het mis en ben daar overleden,bij aankomst in delft ben ik door een trouma team tot leven gewekt,door deze ervaring heb ik problemen met de gezondheid en moet daarom veel mediseinen slikken en kan mijn werk niet meer uitvoeren.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 18-03-2013 10:07.

a de groot

18 maart 2013

Beste Meneer Hanemayer

Triest wat u is overkomen
Heeft u al een letselschade advocaat die voor u kan opkomen , zo nee dan wil ik u wel helpen een goede te vinden

Top