ACTUEEL

Kinderartsen Emma winnen innovatieprijs MSD

Artsen van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam hebben de prijs voor het beste IBD Idee 2013 gewonnen. Het farmaceutische bedrijf MSD heeft deze prijs in het leven te roepen om de behandelingen van inflammatoire darmziekten (IBD), zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, te verbeteren.

De artsen van het Emma Kinderziekenhuis krijgen de prijs voor het programma Kwaliteit van leven in Kaart (KLIK). Dit bestaat ondermeer uit een website waarop jonge patiënten zelf een profiel kunnen aanmaken.  Met behulp van dit profiel kunnen behandelaars en de omgeving in één oogopslag zien met welke psychosociale of medische aspecten kinderen problemen hebben. 

Animo

De 50 duizend euro die aan de prijs verbonden is wordt gebruikt om het programma verder te ontwikkelen. De prijs voor het beste IBD Idee is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Wegens de grote animo zal MSD de prijs volgend jaar opnieuw uitreiken. Inzendingen moeten in ieder geval innovatief zijn, de kwaliteit van leven voor een IBD-patiënt verbeteren en niet tot de standaard zorg behoren. Elke arts of medisch specialist kan meedoen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top