ACTUEEL

DC Groep wordt DC Klinieken

De DC Groep gaat per 1 april verder onder de naam DC Klinieken. Dit is het begin van een reeks veranderingen binnen de organisatie, meldt DC Groep.

Eenduidige merkenstructuur

Met de naamswijziging wil de organisatie een eenduidige identiteit realiseren. Dit is volgens de organisatie nodig omdat de huidige merkstructuur binnen DC Groep te complex geworden. De huidige merken, zoals DC Skoop, DC Pijncentrum, Doctors4Kids en DC Dermatologie verdwijnen en krijgen een nieuwe merknaam. Dit geldt ook voor de andere vestigingen die onder DC Groep vallen. Zo wordt DC Almere bijvoorbeeld DC Klinieken Almere en verandert Diagnostisch Centrum Amsterdam in DC Klinieken Amsterdam.

Zorgondernemer Loek Winter opende in 1995 de eerste vestiging van de DC Klinieken; het Diagnostisch Centrum Amsterdam. De zorgonderneming is uitgegroeid tot een landelijke zorgorganisatie met twaalf vestigingen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Frederik

27 maart 2013

Ja het gaat niet zo best met die klinieken. De ondernemer heeft al enkele klinieken moeten verkopen. Naamswijziging is vaak een signaal van verzwegen liquiditeitsproblemen.

Destijds bij de oprichting van DC groepen is Winter er vandoor gegaan met patienten van het OLVG en stuurde hij studenten op pad om huisartsen over te halen voortaan naar zijn DC groepen te verwijzen. Misschien begint breed het besef nu door te dringen dat je toch niet zo de krenten uit de pap van je opleidingsziekenhuis haalt.

Neen, naamsverandering nadat je eerst nog even snel apothekers heb weggezet als 'dozenschuivers'.

Mw.Erbudak bewijst dat ondernemen kan eindigen in de rechtszaal. Het valt nog maar te bezien of ook voor Loek Winter niet spoedig een eind komt aan zijn 'medic mall' idee waar de zorg volgens hem naar toe moet. Zijn politieke georienteerde marktdenken kan stuk lopen op de bereidheid van banken geld te lenen. Het is crisis en dat werkt niet in Winters voordeel waar hij wel op had gespeculeerd. Ook hoogleraren dienen zich te schikken naar de regels van het economische spel.

Anoniem

28 maart 2013

ben het eens met Frederik.
1 correctie, de eigenaar/oprichter van de DCKlinieken is geen hoogleraar, maar "bijzonder hoogleraar" . Dat kan iedereen worden als je maar genoeg geld betaald aan een instituut zoals het instituut waar hij hoogleraar is.

Anoniem

28 maart 2013

Betaalt is met een 't'!

Top