ACTUEEL

Bronovo erkent overlijden door medische fout

Marja van der Toorn, beter bekend als Sugar Lee Hooper, is overleden door een medische fout. Het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag waar zij in 2010 na een operatie overleed, geeft dit woensdag toe.

Fatale fout

Het ziekenhuis laat in een verklaring weten dat er fouten zijn gemaakt. De artieste moest geopereerd worden na een ongeluk met haar scootmobiel. Tijdens de operatie raakte zij na een hartstilstand in coma en ze overleed enkele dagen later. Nu blijkt dat de combinatie van een zware verdoving en een ruggenprik Sugar Lee Hooper fataal is geworden.

Hoogrisicopatiënt

“Het medisch team wilde de operatie waar ze zo tegenop zag, zo comfortabel mogelijk voor haar laten verlopen en juist op dat punt is het misgegaan”, concludeert het Bronovo. Deze vorm van verdoving wordt niet meer toegepast bij hoogrisicopatiënten, laat het ziekenhuis ook weten.

“Wij zijn zeer aangeslagen dat Marja van der Toorn zo onverwacht in ons ziekenhuis is overleden. Ons past in dit geval enkel nederigheid”, stelt bestuursvoorzitter Joop Hendriks van Bronovo. Het ziekenhuis heeft een financiële schikking getroffen met de nabestaanden. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 maart 2013

Deze anesthesist heeft een 'kunstfout' gemaakt: sedatie en spinaal bij obesitas.
RIP Sugar Lee Hopper

Hoe staat het met de protocollen in Bronovo? En waarom heeft de anesthesie assistent niet ingegrepen? Moest het even vlug vlug vlug in deze dagen van productie tot je erbij neervalt? Omdat zorgondernemers WINST willen maken.

En nou is het afgelopen. De tijd wordt weer besteed aan de patient en niet aan de bankrekening van meneer de dokter.

Schippers waar wacht je op om de privatisering terug te draaien en het te verbieden dat er geld wordt gemaakt in instellingen die daar nooit voor zijn bedoeld? Hebben de heren dokters nog niet genoeg? Elke dokter heeft zijn eigen kerkhof, het is nu tijd om de oudere specialisten te vervangen door frisse nieuwe mensen die niet zijn vastgeroest in verkeerde behandelingen. Waar wacht je nog op? Niemand draagt jouw beleid van privatiseren meer. Ruim 85% is tegen. Wat doe je nog op het Binnenhof? Ga toch weg mens en zet er medische Dijsselbloem neer die niet bang is om de zaken te zeggen zoals ze zijn. ook al vallen de rijken over hem heen, graaiers in de bankwereld. En de maffia. Laat dit jaar een jaar worden van radicale hervormingen in de ziekenhuizen. Weg met de privé klinieken waar men alle regelgeving aan de laars lapt en de krenten uit de pap haalt van zieknhuizen die nu daarom massaal failliet dreigen te gaan. Veel meer steun voor de maatschappelijke instellingen als ziekenhuizen nou eenmaal zijn. En dat gaat niet voor niets zeker niet als daar 1,1 miljoen mensen hun brood verdienen. Terug naar oude zorgstelsel en weg met je dwaasheid van DBC en DOT. Elke normale medicus wordt helemaal ziek van wat er de laatste jaren allemaal mis gaat onder jouw 'beleid'.

Top